Linda & Gilbert

Sami

Sami

Een visser in de haven van Sami

Een visser in de haven van Sami

Sami is een plaatsje aan de oostkust van Kefalonia. We zaten officieel in dit plaatsje maar het was toch nog wel een 15 minuten lopen. Genoeg verlicht om ’s avonds lekker te voet te gaan eten in Sami. Op zich is het een rustig stadje waar, in het voorseizoen, niet veel te doen is. Ik weet niet hoe het in het hoogseizoen is maar dan lijkt het mij er ook veel te warm om nog iets te gaan doen. Als de ferry van de andere eilanden of het vaste land hier aankomt dan is het er wel even behoorlijk druk. Leuk om die drukte vanaf een van de terrasjes te bekijken. Echter zit daar wel een nadeel aan. Door alle auto’s en vrachtwagens die er met draaiende motor staan is het wel even in die stank zitten.

Restaurant Il Familia in Sami. Iets duurder maar wel goed.

Restaurant Il Familia in Sami. Iets duurder maar wel goed.

Als je over de boulevard loopt dan wordt je door de mensen bij de eettentjes aangesproken. Als je echter aangeeft dat je geen zin hebt om te eten of geen interesse hebt dan laten ze je ook meteen met rust en wensen je een goede dag of goede avond. Het eten is er goed betaalbaar maar het is wel toeristisch. We hebben bij een paar van de eettentjes vaker gegeten, wat zeker aan te raden is is Il Familia. Ze zitten net een beetje verder van het centrum af langs de boulevard richting Karavomilos. Il Familia is wel een iets duurder restaurant maar het is zeker de moeite waard om te gaan eten. Wij hebben dat ook nog op onze laatste avond gedaan. Toen we vertelden dat het onze laatste avond was kregen we toen we weggingen nog een lekkere fles wijn mee om thuis weer van te genieten. Als je voor vis kiest bij Il Familia kies je deze zelf uit vanuit een vitrine. Je kunt dan ook zien of de vis vers is en het zelf uitkiezen heeft ook wel weer iets speciaals. De meest eettentjes zijn dus oké maar niet speciaal. Het eten is er ook niet duur dus dat is ook weer mooi meegenomen.

De haven van Sami met uitzicht op de zeilschepen en boulevard

De haven van Sami met uitzicht op de zeilschepen en boulevard

De boulevard van Sami is leuk, niet heel erg mooi maar ligt aan een haven met veel bootjes. Zelf kijk ik daar graag naar, het heeft toch iets om wat bedrijvigheid te zien. In deze haven liggen veel zeilboten maar ook redelijk wat lokale vissersbootjes. Het is hier nog echt vissen op een ouderwetse manier, niet met grote sleepnetten maar met een klein bootje en niet al te grote netten vangen wat je nodig hebt. Zoals het hoort naar mijn idee. Vind je het leuk om door souvenir shops te struinen dan kom je op de boulevard van Sami ook aan je trekken. Deze bestaat voornamelijk uit souvenir winkels en terrassen die bij de restaurantjes horen. Het ziet er, zoals we al aangaven aardig uit maar is niet heel speciaal.

Verder zijn er in Sami een pinautomaat, supermarkten en een drogisterij. De meest noodzakelijke dingen tijdens je vakantie vind je er dus wel.

Om je nog meer een idee te geven van Sami hieronder een aantal foto’s