Linda & Gilbert

Kefalonia

Kefalonia Griekenland mei 2015

In mei 2015 zijn we twee weken naar het eiland Kefalonia in Griekenland geweest. Het was voor

Kaart van Kefalonia

Kaart van Kefalonia

Gilbert de eerste keer. Linda was al een keer eerder geweest maar toen naar een van de drukkere en toeristische gedeelten. Dit was toen niet goed bevallen.

Al eerder had ik voorgesteld om een keer naar Kefalonia te gaan. Maar door deze slechte ervaring wilde Linda niet. Totdat ze begin 2015 ineens zelf met het voorstel kwam om naar Griekenland te gaan. Uiteindelijk zijn we uitgekomen in Sami in Huize Vangelis. Een klein appartementen complex waar een paar keer per week een Nederlandse hostess langs komt om je eventueel met het een en ander te helpen. De eigenaar is een vriendelijke man maar spreekt alleen Grieks.

Zwembad bij het appartement

Zwembad bij het appartement

Het appartementencomplex is niet veel bijzonders maar het is schoon en goed onderhouden. Wij hebben ons er dan ook prima 14 dagen vermaakt, wel is het aan te raden om een auto bij te huren. Als je geen afslagen mist of de verkeerde neemt zijn de wegen prima begaanbaar. Het eiland is niet groot waardoor het prima te doen is om in een dag naar van de ene naar de andere kant te rijden, wat rond te kijken en ’s avonds weer lekker terug te zijn.

Mocht je ook via wat bewegend beeld een idee willen krijgen van Kefalonia kijk dan de film Captain Corelli’s Mandolin. Een beetje een liefdesverhaal wat mij niet zo aansprak maar het laat wel mooi de omgeving zien.

Aangezien ik nog nooit eerder in Griekenland was geweest kan ik slecht oordelen. Maar wat me opviel is dat de mensen er ontzettend relaxed zijn. Niemand die zich echt druk maakt en niet veel mensen trekken zich veel aan van de regels. Om een voorbeeld te geven ik heb daar 14 dagen rond gereden met een auto en ben er nooit achter gekomen hoe de regels in elkaar zitten. Dit overigens op een positieve manier. Ga je naar de bakker dan laat je gewoon je auto dubbel geparkeerd staan. Liefst met draaiende motor en niemand die zich daar aan stoort. Je auto zal ook niet gestolen worden, je komt er toch niet mee het eiland af.

Wij zijn vooral voor het lekkere weer gegaan. We hebben dan ook veel op het strand gelegen en uitgerust. Soms hadden we een heel strand voor ons zelf. Het wordt dan ook geen verslag van dag tot dag maar we zullen vertellen over de plekken waar we zijn geweest.

Foto’s van het appartement, zwembad en uitzicht