Linda & Gilbert

Dag 8 – Hope – Osoyoos

08-09-2008

Hope – Osoyoos (150 km)

Op weg naar de warmte

Hope Slide

Hope Slide

’s-Ochtend naar de big city of Hope. Daar boodschappen gedaan. Ook nog berenbelletje en fluitje gekocht. Belletje alleen schijnt niet afdoende te zijn, te zacht geluid. Het museum, dat Gilbert wel graag wilde bekijken, blijkt gesloten vanwege gebrek aan personeel. Nog wel een kleine wandeling gemaakt langs de Fraser rivier. Op weg daarheen door woonwijk gelopen. Al met al wel een beeld gekregen van Hope dat, zoals de boekjes schrijven, een slaperig stadje is. Op weg naar Osyoos wilde we de Cascade Lookout in Manning Provincial Park bekijken, maar we missen de afslag daarheen voor we er erg in hebben. Jammer, nog wel de kleine trail van Rhodondendrons gelopen in het park, maar aangezien de bloeitijd veel eerder ligt, was deze niet bijzonder.

Osyoos Camping on the Beach

Osyoos Camping on the Beach

Het landschap richting Osyoos is heel anders dan we tot nu toe gewend waren. We rijden een wijnbouw en fruitteelt gebied binnen. U-pick borden verwijzen naar plekken waar je zelf fruit mag plukken. Op plek langs de weg, een zogenaamde ‘wildlifespot’ gezocht naar Antilopen. Zelfs met verrekijker waren er geen te ontdekken.

De camping die ik op internet had uitgezocht, bleek een privécamping te zijn. Aan het Lake nu een andere camping gevonden ‘right on the beach’. Echt een schitterende plek!

 

Overnachten: Bookvale Holiday Resort in Osoyoos.