Linda & Gilbert

Dag 6 – Tofino – Nanaimo

06-09-2008

Tofino – Nanaimo

Trails Vancouver Island

Hoogtepunten: prachtige strand van Combers Beach en Cathedral Cove

Wildlife: beer op het strand

 

Combers Beach

Combers Beach

Rond 8.30 uur zijn we al bij de trail/het uitzichtspunt aan ‘Combers Beach’. Er is nog helemaal niemand. Vanaf de parkeerplaats aan highway 4 loopt een pad van een halve kilometer door een prachtig bos naar het strand. Het uitzicht is echt beautifull, hoewel het een klein beetje mistig is. We maken een kleine wandeling over het strand, waar we naast ‘the usual’ook een zeester

Trail naar Combers Beach

Trail naar Combers Beach

en kelb (een zeeplant met een lange staart die enorm snel groeit en die een bolle kop heeft gevuld met lucht) spotten. Een paradijsje op aard, helemaal even alleen voor ons tweetjes. Terug bij de camper eerst ontbeten en toen naar de Nukchah-nueth trail. Al wandelend krijg je middels infoborden een kijkje in de leefwereld van de indianen van de nuu-chah-nulth stam, die hier al jaren leven. Vrij aan het begin van de trail zegt Gilbert ineens tegen me ‘dit ga je niet leuk vinden, maar daar zit een beer’. En inderdaad, gelukkig op zo’n 150 meter afstand zit de zwarte beer op het strand driftig te graven.

Zwarte Beer

Zwarte Beer

En dit bleef hij ook toen toen we bleven kijken en foto’s maakten. We twijfelen of we verder zullen lopen op de trail en lopen een stukje door om te zien in welke richting het pad gaat. Deze loopt paralell aan de verblijfplaats van de beer en we lopen dus een beetje meer in zijn richting. Als we zien dat de beer op het pad heeft gepoept, draaien we om en lopen terug aangezien de wandeling geen rondgang is en we over hetzelfde pad terug zouden moeten komen. Terug bij het Wickannish Interpretive Centre hebben we de beer gemeld. De man aan de balie vroeg direct of we de beer op de parkeerplaats hadden gezien, want daar was er die ochtend al één geweest. Toen we vertelden dat dat niet zo was, was hij verder niet bijster geïnteresseerd. Hij gaf aan dat er in het gebied wel 70 tot 80 beren levan en hij gaf ons nog tips voor eventuele toekomstige ontmoetingen. Wel vroeg hij ons nog rapport te maken van de beer in een schriftje.

Verder geluncht in een hamburgertentje langs de weg. Lekker in het zonnetje. Buffelhamburgers en frietjes op het menu.

Cathedral Cove

Cathedral Cove

Weer geen plek op de parkeerplaats van Cathedral Cove dit keer.

Toch kunnen we nu langs de weg parkeren. Het bos is een toeristische trekpleister, maar het is wel een leuk bos van zo’n 300 jaar oud, met uitschieters naar 800 jaar.

 

 

Overnachten: Brannen Lake Campsites in Nanaimo (www.brannenlake.com).

Overige foto’s