Linda & Gilbert

Dag 24 – Wells Gray Park – Kamloops

Wildlife Park Kamloops

Wildlife Park Kamloops

24-09-2008

Wells Gray Park – Kamloops (178 km)

Wildlife in een dierentuin

Het komt alweer met bakken uit de hemel vallen als we ’s-Ochtends wakker worden. Dat stemt ons niet echt blij. Op de weg terug naar Clearwater zien we onderweg de wolken hangen tegen de bergen aan. Op sommige plekken rijden we zelfs door een wolk heen. Dat is wel een mooi gezicht. Als we tegen de middag in Kamloops aankomen is het gelukkig droog, maar niet erg warm. Het blijft ook bij ons bezoek aan het BC Wildlife Park droog.

Een uil in Wildlife Park Kamloops

Een uil in Wildlife Park Kamloops

Direct na de ingang hebben we ‘een ontmoeting’ met een uil. Een medewerkster van het park heeft hem op de hand en vertelt er iets over. Een leuk welkom. De uil blijkt aangereden door een auto en heeft één oog verloren en ook hersenschade opgelopen. Alle dieren in het park kunnen om de één of andere reden niet meer in het wild leven en worden hier opgevangen. Er worden geen dieren gevangen om hier tentoongesteld te worden. Dat is een goede gedachte en goed om te weten. De grizzly beren zijn de hoofdattractie van het park. Het blijken 2 oude beren te zijn van 33 jaar oud, broer en zus van elkaar. Het mannetje is echt enorm maar kan zich nog moeilijk voortbewegen vanwege zijn artritis. We zijn bij het voederen van de dieren. Ze krijgen elk een emmer met fruit, vis en vlees. Het is overduidelijk dat de druiven favoriet zijn want die eten ze allebei het eerste op en zoeken ze uit de stapel. Ze weten zelfs de druiven met hun grote bek van de steeltjes te krijgen.

Uitleg over opossum in Wildlife Park Kamloops

Uitleg over opossum in Wildlife Park Kamloops

Op het eind is er een ‘een ontmoeting’ met een opossum, een buideldier. Hij zit te rillen van de kou op een steen. We mogen hem over zijn rug aaien om te voelen dat er onder de stugge bovenlaag ook zachte haren zitten.

 

 

 

 

 

Overnachten: Silver Sage Trailer Park & Campground, Kamloops.

Fotoalbum dag 24