Linda & Gilbert

Dag 23 – Vrije dag Wells Gray Park

23-09-2008

Vrije dag Wells Gray Park

Watervallen tour of toch nog springende zalmen

Wildlife: Steller Jay en zalmsprong

Dawson Falls Wells Gray Park

Dawson Falls Wells Gray Park

Het is best fris als we rond 9.00 uur aan het wandelingetje naar Dawson Falls beginnen. Gelukkig is het droog en dat blijft het ook vandaag. We zijn aangenaam verrast door de grote en impact van deze waterval. Echt geen kleintje, in de breedte gezien dan. Iets verderop ligt Helmcken Falls, een erg hoge waterval die met veel kracht naar beneden dendert. De zon staat pal op ons en weerkaatst ook nog eens inde enorme hoeveelheden waterdamp. Geen goede omstandigheden voor een mooie foto!

 

Hierdoor heet het Ray Farm Trail

Hierdoor heet het Ray Farm Trail

Het zonnetje blijft ook schijnen als we een rondwandeling maken van ongeveer 1 uur bij Ray Farm. We lopen langs het Alice Lake en een minerale bron. Dat is een klein heuveltje met borrelend water in het midden. Best grappig. We spotten ook nog 3 ‘Stellers Jay’ vogels. Ik kan ze prima bekijken en volgens met de verrekijker. Helaas tegelijk een foto maken, lukt dan niet. Bij de Bailey’s Chute zien we toch nog 3 grote zalmen springen. Eén sprong staat zelfs op film. Daarnaast proberen er ook nog kleinere zalmen omhoog te zwemmen. De Clearwater Rivier heeft hier echt een enorme kracht en het lijkt een onmogelijke opgave voor de vissen om hier tegenop te zwemmen. Maar wel mooi om getuige van te zijn.

Even wat drinken bij Osprey Falls

Even wat drinken bij Osprey Falls

We rijden verder tot aan het Clearwater Lake, waar de weg bijna ophoudt. Via de camping daar komen we uit op een uitzichtspunt met mooi zicht op de Osprey waterval. We drinken nog een lauwe chocomel en een koffie op het terras met uitzicht op het meer voordat we weer terugrijden naar de camping.

 

 

 

Fotoalbum dag 23