Linda & Gilbert

Dag 21 – Vrije dag Jasper

21-09-2008

Vrije dag Jasper

Dagtocht naar Maligne Lake (112 km heen en terug).

Regen, regen en nog eens regen

Wildlife: hele kudde wapiti herten met stier

Maligne Canyon best hoog zo'n brug

Maligne Canyon best hoog zo’n brug

Als we bij Maligne Canyon zijn begint het al te druppelen. We kijken bij de zogenaamde 2e, 3e en 4e brug. De hele zomer is er gewerkt aan de paden rondom de canyon. Er zijn b.v. nieuwe treden/trappen aangelegd en het hek rondom is vernieuwd. Er is ook nog een 1e, 5e en 6e brug maar die laten we voor wat ze zijn. We rijden door richting Maligne Lake. Onderweg zien we Medicine Lake. Het zicht op het meer is bijzonder doordat hele stukken droog (lijken te) liggen. Een mooi contrast van water en zand. Het meer is geologisch bijzonder omdat het geen afwatering heeft in een rivier. Dit gebeurd door gaten in de rivier zelf. Het regent inmiddels behoorlijk.

Maligne Lake bij het bezoekers centrum

Maligne Lake bij het bezoekers centrum

Bij Maligne Lake gaan we daarom maar even wat drinken. Het wordt echter niet droog. Het meer ligt er troostloos bij. We lopen een klein stukje langs het meer en kruipen dan weer snel in onze camper. Het blijft vandaag gieten, ook als we terug op de camping zijn. De verwarming moet nu ook al ’s-Middags aan.

Elk stier op de kamping

Elk stier op de kamping

Tegen het begin van de avond zijn we helemaal gaar. We hebben net een glaasje wijn ingeschonken als we eindelijk de ‘elks’ zien waar het hier zo van moet stikken. Het is een hele kudde, met een briesende stier. Schijnbaar heeft het geholpen dat we naar een ander plek op de camping verhuisd zijn. Snel naar buiten met onze camera’s in de aanslag. Het is echt een prachtig gezicht. De kudde blijft echt een hele tijd hangen, dus we hebben alle tijd om het goed te bekijken. De stier trekt alle aandacht. Hij wroet met zijn gewei in takkenbossen, jaagt de vrouwtjes op en tettert er een flink eind op los. Dit maakt onze dag alsnog goed en is een mooie afsluiter van 3 dagen verblijf in Jasper.

Album dag 21