Linda & Gilbert

Dag 2 – Vancouver

02-09-2008

Vancouver

(Stanley Park en Chinatown)

Hoogtepunt: Aquarium

Stanley park 08

Prachtig huis in Stanley park

In Stanley Park ontmoeten we een ‘Granny’ die ons enthousiast vertelt over de baby baluga die afgelopen zomer in het Aquarium is geboren. Op haar advies lopen we met haar mee richting het aquarium want direct na openingstijd is het nog lekker rustig. We zijn dan ook de eerste die deze ochtend de witte walvissen (de sterattractie!) mogen ontmoeten (www.vanaqua.org). Het zijn er 3 (oma, moeder en de kleine) die nu nog grijs is.

Beluga's in Vancouver Aquarium

Beluga’s in Vancouver Aquarium

Op de affiches die er hangen blijkt hoe blij ze zijn met de baby ‘It’s a girl!’. Het aquarium is prachtig. Heel rustgevend ook. De zeehonden zijn, enorme boeren latend, heel grappig. Ontroerend is een klein meisje dat heel enthousiat roept ‘Nemo’ gevonden te hebben. Er is ook nog een korte dolfijnenshow. We wandelen verder in Stanley Park, voornamelijk langs de kustweg. We bezoeken nog de totempalen en de Lost Lagoon (een meer). Vandaaruit verder naar Robson Street, de winkelstraat, maar met zijn 4-baans weg ertussen niet echt gezellig. We pakken een taxi naar ons hotel. ’s-Avonds gaan we voor het eten naar Chinatown.

De ingang naar Chinatown

De ingang naar Chinatown

Het valt een beetje tegen. De meeste tentjes zijn afhaalachtig en neon verlicht. Waar we gaan eten is het eten niet echt bijzonder.

Overige foto’s deze dag.