Linda & Gilbert

Dag 17 – Banff – David Thompson

17-09-2008

Banff – David Thompson (200 km) – Rocky Mountain House (200 km)

Op zijn Canadees boodschappen doen.

Crowfoot Glacier

Crowfoot Glacier

We rijden over de Icefield Parkway. We beginnen onze route bij het uitzichtspunt Crowfoot Clacier. De gletsjer mist door opwarming van de aarde één teen. Daarna ‘weer’ een canon, nl. Mistaya. Die van gisteren was mooier. We stoppen bij de Suskatchewan Crossing om te kijken of we daar boodschappen kunnen doen, maar dat blijkt niet het geval. We verlaten daarom Icefield Parkway en rijden door op de David Thompson Highway. Na zo’n 50 km komen we bij het David Thompson Resort. Er is daar een campingwinkeltje, maar het lukt niet daar de boodschppen voor de komende 5 dagen in te slaan. Bij navraag daar blijkt de dichtstbijzijnde grote supermarkt op 1,5 uur rijden te liggen, in Rocky Mountain House en een ‘kleine’op 20 minuten rijden (in Nordegg). Vol goede moed gaan we op weg.

Gilbert eindelijk warme oren bij Saskatchewan Crossing

Gilbert eindelijk warme oren bij Saskatchewan Crossing

In Nordegg blijkt een licorstore te zijn, waar we de keuze maken uit de enige rosé die ze hebben. De kleine supermarkt blijkt een convenience store met meer spullen om te jagen en te camperen dan om te eten. De vrouw van de store verteld dat ze hier al 18 jaar woont en dat het vroeger nog uitgestorvener was dan nu omdat er mensen in ‘de olie’ zijn komen werken. In de winter gaan ze naar een warmere plek. De boodschappen doet ze op een uur rijden, één keer in de week. Is ze wat vergeten dan helaas…pas volgende week weer. Die tocht zullen wij dus ook moeten maken. Het is zowat 1 rechte weg, waar veder geen bebouwing langs zit. Wel een sparrenbos. Op de terugweg stoppen we weer bij het resort. Het is inmiddels 19.30 uur en we hebben vandaag zo’n 400 km gereden.

Peyto Lake

Peyto Lake

Onderweg bezoeken we Bow Pass en Peyto Lake. We rijden daarna richting het oosten op de David Thompson Highway naar een camping aan Abraham Lake, waar we 2 nachten verblijven.

 

 

 

 

 

Overnachten: David Thompson Resort, Cline River, Nordegg

Album dag 17