Linda & Gilbert

Dag 16 – Banff -Kootenay

16-09-2008

Banff -Kootenay

Banff en Kootenay National Park

Hoogtepunt: Paint Pots

Wildlife: reeën op de weg en marter op het wandelpad

Herten op de weg

Herten op de weg

We zijn vandaag om 6.00 uur vroeg opgestaan om in de schemering over de Bow Valley Parkway naar Kootenay NP te rijden. Dan is de kans op het spotten van wild namelijk het grootst. Er was bijna niemand op de weg dus we konden zachtjes rijden (30 km per uur). Maar helaas geen wild gezien. Troost….wat later op de dag zien we in Kootenay reeën langs de weg en bij de Johnston Canyon zien we een marter over het pad lopen. Bij deze canyon bezoeken we alleen de ‘lower falls’. We zijn er erg vroeg. Het is koud en we zijn nog niet zo ‘in the mood’.

Fireweed Trail, een wandeling onderweg waar veel bos is afgebrand

Fireweed Trail, een wandeling onderweg waar veel bos is afgebrand

Bovendien heeft Gilbert weer last van zijn knie. Ook bij het bezoek aan de Fireweed Trail was het nog koud, dus ook hier het kortste rondje. Als we bij Marble Canyon zijn, schijnt gelukkig het zonnetje. We krijger er weer zin in. De diepte van de canyon is overdonderend. Er loopt een mooi pad langs.

De paint pots is het toetje van vandaag en ook ‘het lekkerst’. Zo’n landschap hebben we nog nooit gezien. De grond is hier oker gekleurd door mineralen uit de grond. Aan het einde van het gebied zijn 3 mooie meertjes met een geel/groene kleur. We overnachten op een self check-in camping. Het is gelegen aan een mooi meer met stroomversnellingtjes. Prachtig, echt een natuurcamping en geen voorzieningen. We hebben een lui middagje in de zon en ’s-Avonds gezellig rond het beste kampvuur tot nu toe. We hebben vannacht geen verwarming, dus t-shirts aan in bed en de badhanddoeken ook maar op bed.

 

Overnachten: Banff National Park: Mosquito Creek.

Album dag 16