Linda & Gilbert

Dag 15 – Vrije dag Banff

15-09-2008

Vrije dag Banff

Bezoek aan Banff stad

Wildlife: Wapiti hert

Zoekplaatje, Wapiti in the Bush

Zoekplaatje, Wapiti in the Bush

Vanuit de camping pakken we de Hoodoos trail langs de Bow rivier naar het centrum. De camper heeft vandaag verlof. Het is een mooie wandeling door het bos, langs de rivier en met zicht op de bergen. Op de trail zien we een wapiti hert. Ik zie hem een eindje recht van het pad in het bos staan. Het dier stond stil en keek onze kant op. Ik waarschuwde Gilbert maar liep zelf door omdat ik het toch wel een groot eng dier vond. Gilbert bleef staan en heeft wat foto’s gemaakt. De wapiti bleef ook staan kijken en toen ze een stukje onze kan uit liep, is ook Gilbert doorgelopen. Ze kwam ons gelukkig niet achterna.

Banff Bow Rivier

Banff Bow Rivier

Bij het uizichtspunt bij Bow Falls is de rivier erg ondiep en zie je het water over de rotsbodem stromen. Dit is een mooi gezicht. We slenteren daarna wat door de winkelstraten van Banff, voornamelijk over Banff Avenue. Er zijn veel souvenirshops dus ze zijn helemaal op ons ingesteld…wel jammer. We ontdekken nog een Lush en kopen wat van ons favoriete spul voor in bad. Voor de lunch pakken we een broodje bij Subways. Net als we willen gaan eten wordt Gilbert weer duizelig en misselijk. Zomaar, out of the blue. Is al eerder gebeurd deze vakantie. Zijn knie doet ook zeer. Eerst maar eens pijnstillers inslaan, zodat in ieder geval de terugtocht straks ook nog lukt. Eerst nog de korte Fenland Trail gelopen in de bergachtige wetlands rond First Vermilion Lake.

Specht

Specht

Aan het begin van de route kun je een foldertje pakken met de route en toelichting bij 8 paaltjes langs de route. De beloofde vis- en zeearenden hebben we er niet gezien. Wel goed zicht op een specht en meerdere eekhoorntjes maar die zitten echt overal. Al wat moe lopen we terug naar de camping. Het laatste stuk is ook nog even zoeken en lopen we over de weg. Best wel een beetje uitgeput vinden we dan toch nog onze camper.

 

Fotoalbum dag 15