Linda & Gilbert

Dag 12 – Revelstoke – Golden

12-09-2008

Revelstoke – Golden

Plensweer

Revelstoke Giant Ceder Trail, Gilbert heeft er zin in

Revelstoke Giant Ceder Trail, Gilbert heeft er zin in

In de reisgids stond het al, in Glacier National Park is het vaak slecht weer. In Revelstoke begint het al te gieten. De wandeling over de Giant Ceder Trail (houten voetpad door dicht kreupelhout en reuzenbomen van 800 jaar oud) gaat gewapend met paraplu en regenjas. We vonden het bos bij Cathedral Grove indrukwekkender. Meer sfeer en imposantere en dikkere bomen. Eigenlijk wilden we de Skunk Cabbage Trail bezoeken (Houten voetpad door moerasgebied met veel verschillende soorten flora en fauna) maar deze was zo slecht bewegwijzerd dat we eraan

Glacier Park Meeting of the water, dit stroomt echt hard

Glacier Park Meeting of the water, dit stroomt echt hard

voorbijgereden zijn (klinkt inmiddels bekend in de oren). In Glacier Park willen de Loop Brook Trail lopen, maar kunnen geen parkeerplek vinden, alleen een campingsite voor kleine campers. We rijden door naar Illecillewaet waar diverse hikes beginnen. Omdat het al in de middag is, lopen we de korte trail ‘Meeting of the Water’ die zoals de naam al zegt, leidt naar een punt waar 2 rivieren samenkomen.

Als we in Golden aankomen is het nog steeds slecht weer en er waait een harde wind. We doen wat boodschappen en rijden daarna naar een camping. Het is een ruim opgezette camping en we zoeken een plekje aan de bosrand met mooi uitzicht op de bergen. De stilte is hier bijna voelbaar. Er wordt gewaarschuwd voor een beer op het terrein die gewend is aan mensen. Dat voelt niet erg prettig. We zijn waakzaam. Maar aangezien het toch geen aangenaam weer is sluiten we ons op in de RV. De kachel mag ’s-Avonds voor het eerst aan en ook ’s-Nachts laten we hem een beetje branden.

Foto album dag 12