Linda & Gilbert

Dag 10 – Osyoos-Vernon

10-09-2008

Osyoos-Vernon

Het merengebied

Grey Monk Winery Vernon

Grey Monk Winery Vernon

Vandaag gaat de tocht verder langs het Okanagan Lake naar Vernon. Het Lake is vanuit de camper bijna de hele weg te bewonderen. Daarna volgen er andere meren. Onderweg brengen we een bezoekje aan een wijngaard (Grey Monk Cellar in Winfield) waar we een rondleiding krijgen en naderhand ook wat wijn mogen proeven. De wijn was niet naar onze smaak, te droog! De wijngaard ligt prachtig aan een meer en je kunt er ook chique uit eten, met bijpassend wijntje natuurlijk.

O'Keefe Ranch Vernon, winkeltje

O’Keefe Ranch Vernon, winkeltje

Ten Noorden van Vernon gaan we terug in de tijd op de O’Keefe Ranch. Gilbert wilde toch in ieder geval wat historie snuiven op deze reis. We lunchen eerst wat en krijgen daarna samen met een Frans stel een rondleiding door het huis van O’Keefe en de Store. De gids is een gepensioneerde Belg die al 30 jaar geleden naar Canada is geemigreerd. Hij is een echte verteller die het verhaal boeiend weet te brengen. Hij speelt ook nog voor ons op de portofoon. Schijnbaar één van de 2 die er op de wereld nog van zijn. De andere staat in Nederland, in Groningen!

We zoeken een plek voor onze camper en komen terecht op een camping aan het Swan Lake. We maken een praatje met onze buren. Het blijken Canadezen uit de staat Alberta. Bij hen is het nu al min 3 graden en in de winter kan dit zelfs oplopen tot -40 graden. Ze zijn dus nog even naar de warme getrokken. Hij houdt van golven en dat kun je in deze regio goed doen. Ze zijn heel aardig. We mogen zelfs hun waterslang lenen omdat de onze te kort is want de waterkraan zit aan de ander kant dan elektriciteit en dump.

 

Overnachten: RV Park Swan Lake

Extra foto’s dag 10